De ultieme kampeergadget de Epiphany onE Puck


De Epiphany onE Puck. Wordt dit dé kampeergadget van de komende jaren? Geen stopcontact of vooraf opgeladen accu meer nodig. Laadt je iPhone op met de warmte van een kop koffie. Zet je beker warme koffie op de rode zijde van de oplader en zodra het blauwe lampje brandt kun je beginnen met opladen. Volgens de makers van de Epiphany onE Puck kan een koud drankje ook worden gebruikt, mist je de andere kant van het apparaat gebruikt.


De Epiphany onE Puck maakt gebruik een een stirlingmotor. Een apparaat dat energie opwerkt dankzij warmteverschillen. Op volle kracht geeft het apparaatje een maximumoutput van 5 Watt. De makers durven niet te zeggen hoe lang exact het opladen van je iPhone duurt. Naarmate immers je koffie afkoelt en/of je de beker leegdrinkt dan wordt het warmteverschil kleiner en werkt het apparaatje dus minder goed.


De Epiphany onE Puck is nog niet in productie genomen. Voor het project moeten de makers 100.000 dollar binnenhalen. Doe een donatie van 130 dollar en je verzekert je van een Epiphany onE Puck indien de productie daadwerkelijk wordt opgestart. Maar die kans is groot, want ten tijde van het schrijven van dit artikel was al ruim driekwart van het geld binnen.


Bron: Kickstarter.com