Kaneel cappuccino en hazelnotentaart


Het recept voor een heerlijke kaneel en cappuccino taart bestrooid met hazelnoten.


Benodigdheden voor kaneel cappuccino en hazelnotentaart

200 gram Griekse yoghurt 3 dl slagroom 75 gram witte basterdsuiker 100 gram geroosterde hazelnoten 1 eetlepel cacao Philadelphia naturel 1 kuipje 200 gram tarwebiscuits 75 gram roomboter 1 zakje vanillesuiker 16 gram Dr. Oetker klopfix 5 eetlepels espresso koffie 2 eetlepels kaneel Springvorm, keukenmachine en een oven


Bereidingswijze kaneel cappuccino en hazelnotentaart

Vet de springvorm in met boter. Verkruimel de tarwebiscuits en meng ze met de boter in de keukenmachine. Verdeel het ontstane mengsel over de bodem van de springvorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Meng de Philadelphia, de yoghurt, vanillesuiker, kaneel en de basterdsuiker en klop het tot een smeuïge massa. Neem 1/3e van de smeuïge massa en meng daar de helft van de espresso koffie doorheen. Meng de klopfix al roerende door de slagroom en klopt het geheel goed stijf. Neem hier ook 1/3e van en meng de rest van de espresso koffie er doorheen. Spatel de beide koffiemengsels door elkaar en spatel de beide andere (witte) mengsels door elkaar. Verdeel de helft van het witte mengsel over de bodem, daarna in een spiraal het koffiemengsel en tenslotte het tweede gedeelte van het witte mengsel. Trek met een vork 2 cirkels door de vulling en plaats vervolgens minimaal 2 uur de taart in de koelkast. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacao en de grofgehakte hazelnoten.


En dan… genieten maar.


Bron: AH.nl