Kleuterkoffie zonder cafeïne een regelrechte hit in Australië en Amerika


Een speciale kleuterkoffie zonder cafeïne voor de kleinste kids, babyccino. Ideaal voor ouders die hun kinderen willen meenemen naar de koffiebar. Volgens de Canadese Kathy Mecham van de befaamde bar Five Leaves in Brooklyn zijn het vooral jonge, hippe koppels die op kleuterkoffie trakteren tijdens een zondagse brunch.


Kleuterkoffie wordt geserveerd in een espresso kopje en wordt ook wel babyccino genoemd. Babyccino is een deftige naam voor gestoomde melk met een schuimkraag en een laagje chocoladepoeder. En zo lijkt het dus dat net of zoon- of dochterlief geniet van een heerlijke cappuccino, net zoals papa en mama.


In Australië is de babyccino inmiddels bijna in elke koffiebar te krijgen en ook New York wordt al snel veroverd met kleuterkoffie. Ook andere kinderdrankjes worden populair zoals een melkdrankje met honing en een rooibos latte. Een rooibos latte is een cafeïneloze rooibosthee en is lijkt qua smaak vergelijkbaar met een gewone caffe latte.


In New York is de zaak van acteur Hugh Jackman, de Laughing Man, en in Brooklyn de Five Leaves bar een absolute aanrader op het gebied van kleuterkoffie of andere dranken gericht op kinderen.


Bron: Standaard.be