Koffie en thee recycle tips


koffie en thee zijn niet echt de meest milieuvriendelijke drankjes. Koffiebonen en theeblaadjes gaan immers de hele wereld over van de plantage uiteindelijk naar het kopje. Zonde €eigenlijk om alles na gebruik direct weg te gooien.


Wat kun je nog doen met gebruikte koffie of theeblaadjes?


Scrubben met koffiebonen

Combineer kokosolie, een beetje bruine suiker en gemalen koffie. Masseer het mengsel zachtjes op je huid en spoel het goed af. Het mengseltje doet wonderen voor je huid.


Koffie als voeding voor bloemen

Bloemen, zoals ronzen of hortensia’s, zijn dol op koffie. Koffiedik voegt voedingsstoffen toe aan de bodem en zorgt voor een natuurlijke zuurgraad. Mix bijvoorbeeld koffiedik met potgrond voor een goede voeding en de afweer van plagen.


Last van mieren, slakken of poezen

Strooi koffiedik op plekken waar je mieren en slakken weg wilt houden. Laat poezen niet je tuin ruineren maar verspreid een mengsel van koffiedik en een sinaasappelschil, een combinatie die poezen afschrikt


Thee helpt tegen lichte brandwonden, insectenbeten en bij zonnebrand

Een koud theezakje doet wonderen. Het brengt verlichting bij insectenbeten, lichte brandwonden en bij zonnebrand. Bij huidirritatie is een bad met theebladen ook heerlijk


Theeblaadjes tegen vieze geurtjes

Gebruikte en gedroogde theebladeren verdrijven geuren. Gooi ze bijvoorbeeld in een stinkende vuilnisbak of zet het in tegen vieze luchtjes van huisdieren. Ook voor handen die naar knoflook of uien stinken helpen theebladen. Wrijf je handen in met theeblaadjes en de geur is verdwenen.


Bron: Hetkanwel.nl