Koffie in omzet afgelopen 10 jaar 50 procent gestegen


Koffie is de laatste tien jaar aan een flinke opmars bezig in de Verenigde Staten. Uit onderzoek van IBISWorld blijkt dat koffie, maar ook andere dranken, de omzet in de Verenigde Staten van frisdrank de afgelopen jaren flink onder druk hebben gezet.


Tien jaar geleden dronk een Amerikaan gemiddeld een halve liter frisdrank per dag. In omzet uitgedrukt ligt dit inmiddels 40 procent lager, in hoeveelheid is het gelijk gebleven. Koffie daarentegen heeft juist de afgelopen 10 jaar een omzetgroei laten zien van 50% in de Verenigde Staten.


Redenen voor de verminderde frisdrankomzet

- Gezondheid. In frisdrank zit veel suiker en de laatste jaren is er behoefte aan gezondere producten, kleinere flessen, suikervrije dranken en alternatieve drankjes als energiedranken.

- Amerikanen drinken al jaren gemiddeld 681 liter vocht per jaar. Maar er worden steeds meer andere en voordeligere drankjes gedronken.

- De koffieconsumptie is de afgelopen 20 jaar explosief gestegen, onder andere door Starbucks. Deze explosieve groei is er nu uit, maar er zal volop koffie gedronken blijven worden door de jongeren en de duurdere koffie’s worden steeds populairder. Onderzoeken die aantonen dat suiker in frisdranken slecht voor je zijn en er geen kwalijke effecten aan het drinken van koffie zitten stimuleren de koffieconsumptie.

- De koffieomzet stijgt niet alleen doordat de duurdere koffiedrankjes steeds populairder worden, maar de koffieprijs zelf is de afgelopen 10 jaar ook gestegen.


Bron: Marketingonline.nl