Douwe Egberts gaat het voorbeeld van Starbucks in Amerika volgen. Er gaat namelijk spoedig koffie met verschillende smaken geintroduceerd worden.
Dat waren de woorden van Sara Lee topman Jan Bennink bij een bijeenkomst van de Deutsche Bank in Parijs op 18 juni. Volgens hem is het laaghangend fruit voor Douwe Egberts. Een pak Douwe Egberts koffie smaakt namelijk al tientallen jaren hetzelfde, dus tijd voor iets nieuws.
Ook met de koffiepads voor een Senseo onthult de topman plannen. De Senseo-pad moet unieker worden om kopieën tegen te gaan en het concept moet in meerdere landen verkocht gaan worden.
Topman Jan Bennink benadrukte ook nog eens de doelstelling om het op één na grootste koffie- en theebedrijf ter wereld te worden. Nestlé, bekend van Nespresso en Dolce Gusto is de grootste koffieverkoper ter wereld.
De doelstelling van Douwe Egberts zal behaald moeten worden door overnames. En volgens analisten zijn het Braziliaanse Café Bom Dia en het Zwitserse bedrijf Ethical Coffee potentiele overnamekandidaten.
Het huidige assortiment van Douwe Egberts op Koffievergelijk.nl is: - Douwe Egberts Flowery Papua New Guinea - Douwe Egberts Dark Roasted Spicy India - Douwe Egberts Dark Roasted Spicy
Bron: VMT.nl