Topkok Pierre Wind komt met koffie met groentesmaak

Bloemkoolkoffie, koffie met spruitjes- of broccolismaak of sinaasappel-gemberkoffie. Klinkt dit lekker? Allemaal uitvindingen van topkok Pierre Wind en vanaf half december reeds verkrijgbaar in zijn restaurant Trammhuys in Voorburg.

Een trotse Pierre Wind verteld tegenover verslaggevers van Nu.nl dat hij lang heeft moeten zoeken voor het juiste procedé om dit soort combinaties te maken. Het geheim is de bloemkool, sinaasappel of spruitjes heel fijn malen en mengen met de gemalen koffie. Wortelsmaak meegeven aan de koffie is de topkok helaas nog niet gelukt.

De topkok is volgens hem de eerste in de wereld die de bijzondere combinatie van groenten- en fruitsmaak en koffie heeft gemaakt. En niet alleen met een aroma, de groenten en het fruit zitten ook daadwerkelijk in de koffie.

In zijn restaurant Trammhuys in Voorburg serveert de kok deze unieke combinaties. Uberhaupt is het restaurant bijzonder, want klanten mogen zelf bepalen hoeveel geld zij aan hun eten willen besteden, waarna Pierre Wind de maaltijden bij elkaar improviseert. Wil je eten bij dit unieke restaurant? Het Trammhuys is alleen in het weekend geopend.

Bron: Nu.nl