Recept koffie-mousse


Benodigdheden:

2 eieren

60 gram suiker

2 el maïzena

4 el oploskoffie

300 ml warme melk

50 gram amandelen

100 gram lange vingers

halve el cacaopoeder


Bereiding:

Scheidt het eiwit en de eidooiers van elkaar. Doe de eidooiers samen met de suiker in een kom en klop het tot het schuimig en lichter van kleur is. Voeg dan de oploskoffie en de maïzena eraan toe en blijf kloppen als je ook de melk eraan toevoegt.


Als alles goed is doorgeroerd, pak je een pan en vul deze voor helft met bijna kokend water. Zet daarna in de pan de kom met het mengsel van eidooiers, suiker, oploskoffie, maïzena en melk. Klop dan het mengsel tot het een dikke vla is geworden en laat dan de vla wat afkoelen, maar blijf ondertussen wel kloppen.


Klop het eiwit in een grote kom (hier wordt straks de vla namelijk aan toegevoegd) zeer stijf.


Verkruimel 2 koekjes in een bakje en voeg er de amandelen en het cacaopoeder aan toe. Roer alles goed elkaar. Snijd de overige koekjes in kleine stukjes.


Voeg de vla aan het eiwit toe en spatel het allemaal goed door elkaar. Schep de vla in een (doorzichtige) schaal, afwisselend met de stukjes koek. Zodat je telkens een laagje vla, laagje koekjes, laagje vla etc krijgt. Bij een doorzichtige schaal zie je de laagjes erg mooi.

Voeg als garnering op het laatst als bovenste laag het koekjeskruim met de amandelen en cacao toe.


Serveer de schaal met koffie-mousse met doorzichtige schaaltjes.


Bron: Koken zonder grenzen.