Koffie op kantoor is van levensbelang. Als werknemers één ding gemeen hebben, is het wel hun behoefte aan koffie.

Koffie is …: Geliefd 65% van alle werknemers drinkt koffie op kantoor. Gemiddeld drinkt men 3 kopjes koffie per dag. De tevredenheid over de koffie is het grootst bij bedrijven die koffie gratis aanbieden. Even kop koffie in een koffiebar drinken is er de laatste jaren namelijk ook niet goedkoper op geworden.

Efficiënt werkenKoffie houdt je langer wakker, zodat je kunt werken. Misschien minder belangrijk voor de ochtendmensen, maar voor nachtbrakers is het vaak in de voormiddag onmisbaar.

Een prettige werksfeer Koffie brengt mensen bij elkaar, verbeterd de teamgeest en de bedrijfscultuur. En… uit onderzoek blijkt dat het zeker geen verliespost is voor bedrijven; 40 procent van ondervraagde medewerkers gaf aan zeer productieve conversaties bij de koffieautomaat te hebben.

Goed voor de werkmoraalGratis koffie is een voordeeltje van de baas. Zeker in crisistijden van besparingen. Achterliggende boodschap bij gratis koffie aanbieden is laten zien dat de situatie niet hopeloos is en alles wel goed komt.

Niet duur Geeft jouw bedrijf toch geen gratis koffie? Misschien dan eigen koffiezetapparaat regelen en kosten voor filters en koffie delen?

Bron: Jobat.be