Koffie Top 100

Misset Horca en Friesche Vlag starten samen de Koffie Top 100. Het is een mooi nieuw initiatief dat een ranglijst is waar de honderd beste koffie adressen van Nederland op staan. De Koffie Top 100 geeft antwoord op een vaak gestelde vraag: Waar kun je in Nederland het beste terecht om een goede kop koffie drinken?


Koffie is een mooie drank waar je heel veel interessante mogelijkheden mee hebt. En toch zijn er veel horecagelegenheden die wel koffie serveren, maar niet dit prachtige drankje op de juiste waarde schatten en daarom de koffie niet de juiste behandeling geven. Horecagelegenheden zouden hun personeel moeten opleiden om op de juiste manier koffie te leren zetten en leren wat ze allemaal met koffie zouden kunnen doen.


In de Koffie Top 100 worden verschillende horecabedrijven zoals espressobars, lunchrooms, cafés en hotels uitgekozen die het beste met koffie en andere warme dranken omgaan. Dus verschillende soorten horecagelegenheden strijden om een plekje in de ranglijst te veroveren en niet alleen de espressobars.


De horecagelegenheden die voor de Koffie Top 100 2012 zijn genomineerd zijn intussen bekend gemaakt. De bedrijven die bij de genomineerden horen, hebben begin mei hier bericht over gehad. Deze horecabedrijven zullen de aankomende tijd bezocht worden en vervolgens worden de laatste honderd bedrijven bekend worden gemaakt.


Tevens wordt er naast de Koffie Top 100 ook nog een publieksprijs uitgereikt. In tegenstelling tot de Koffie Top 100, die uit een vakjury van topbarista’s bestaat, wordt de publieksprijs gekozen door consumenten. De consumenten kunnen via de speciale facebookpagina, nl facebook.com/koffietop100 hun stem uitbrengen door hun favoriete zaak te ‘liken’. Onder de stemmers wordt een winnaar voor een barista workshop van Friesche Vlag uitgekozen.


Alle horecabedrijven die op de kandidatenlijst voor de ranglijst staan, krijgen raamstickers en tafelkaartjes. Zo kunnen zij hun gasten wijzen op de publieksprijs.


De eerste Misset Horeca Koffie Top 100 zal verschijnen in september. De 100 bedrijven worden beoordeeld op de smaak van hun kopje koffie, maar ook op de presentatie. Daarnaast zullen ook de technische vaardigheden van het personeel, aandacht voor hygiëne , kwaliteit van het interieur, commerciële aspecten als promoties en de gastvrijheid worden beoordeeld.


De bedrijven worden kritisch beoordeeld door een breed samengestelde jury, zoals topbarista’s en ondernemers. De jury zal in de komende weken worden samengesteld.


Bron: prod.epi.missethoreca.nl