Koffie voorkomt zweetvoeten

Verkoolde koffie die in sokken verwerkt zit, zou de geur van stinkende zweetvoeten moeten neutraliseren. De sokken, met de naam Atlas, worden geproduceerd van een mengeling van gerecycleerd polyester, katoen en verkoolde koffie.


Het bedrijf dat de hoogtechnologische sokken ontwikkeld, MoS (Ministry of Supply), geeft aan dat waterfilters volgens hetzelfde principe werken. Verkoolde koffie trekt dankzij zijn sponsachtige structuur moleculen aan. En dus ook de zweet en nare geurtjes van je voeten. Verder zorgen de sokken, dankzij de bestanddelen in koffie, voor heerlijke koele en comfortabele voeten


Tijdens het wassen van de sokken worden de zweetmoleculen die gevangen zijn weer vrijgegeven. De sokken kunnen daardoor weer opnieuw gebruikt worden en zullen weer de nare zweetluchtjes bestrijden.


De verkoolde koffie die gebruikt wordt, wordt uit fabrieken gehaald en door een farmaceutisch proces worden oliën en de koffiegeur verwijdert. Verschillende testen hebben laten zien dat in vergelijking met gewoon katoen de Atlas sokken drie keer zo efficiënt zijn in het absorberen van (nare) geurtjes. De sokken zorgen ook voor een betere ventilatie en geven de voeten meer steun. Met andere woorden: een cadeautje voor je voeten. En natuurlijk je omgeving.


De sokken zullen in zes verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en de kosten zijn € 10,89 per paar. Volgens het bedrijf MoS kunnen de Atlas sokken zeker acht maanden kunnen worden gedragen.


Bron: hln.be