• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1094 gebruikersrecensies.

Koffiebrander illy roept blikken koffiebonen terug

Geplaatst op 3 Maart 2018

Blikken illy koffiebonen kunnen ventiel missen

De Italiaanse koffiebranderij illy roept blikken Illy koffiebonen normale branding en illy koffiebonen donkere branding terug vanwege een productiefout met het blik. Deze fout heeft geen effect op de kwaliteit en smaak van de koffiebonen. De teruggeroepen blikken kunnen een ventiel missen op de bodem.

De productiefout is alleen geconstateerd bij een beperkt aantal blikken, maar voor de zekerheid worden alle blikken uit de betreffende periode teruggeroepen. Het betreft de batch:
- Illy coffee medium roast grani beans 250 gram
- illy coffee dark roast grani beans 250 gram

Beiden met een best before date van 23 oktober 2019 en 16 november 2019. Het betreft alleen blikken illy koffiebonen, blikken illy gemalen koffie hebben nooit zo’n ventiel.

Heeft u zo’n blik illy koffiebonen in huis? Controleer het blik en als het blik eruit ziet als op het plaatje rechts, niet openen en terugsturen naar illy. Voor elk kosteloos naar illy teruggestuurd blik, krijgt u twee nieuwe blikken terug.

Het adres om een blik terug te sturen is:
illycaffè S.p.A. vestiging Nederland
Antwoordnummer 811
3290 WE ’s-Gravendeel
Heeft u vragen over deze terugroepactie? Neem dat gratis contact op met het telefoonnummer 0800 – 2354599 (alleen tijdens kantooruren).

Volgens de Italiaanse koffiebrander kan het ontbreken van dit ventiel problemen geven bij het openen van het blik. Dit ventiel zorgt voor het afvoeren van koolzuurgas dat koffiebonen produceren nadat ze gebrand zijn. Als het gas in het blik blijft zitten kan dit problemen geven bij het openen van het blik. Om elk mogelijk risico uit te sluiten kunt u zo’n blik terugsturen.

De Italiaanse koffiebrander illy

De Italiaanse koffiebranderij illy is een familiebedrijf, opgericht in 1933 in Trieste. Illy is wereldwijd bekend om haar goede kwaliteit koffie en unieke illy smaak. De unieke illy 100% arabica blend bestaat uit 9 van ’s werelds beste arabica koffiebonen.

Dagelijks worden er meer dan 7 miljoen kopjes koffie gedronken, in 140 landen, in cafés, hotels, restaurants, kantoren en thuis. Het bedrijf had in 2016 wereldwijd 1.269 medewerkers in dienst en behaalde een omzet van € 460 miljoen.

Bron: Nu.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs