Omzet Amerikaanse koffieketen Starbucks groeit

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van haar gebroken boekjaar met 2 procent zien stijgen. In China was er zelfs een omzetgroei van 4 procent.

De totale omzet kwam uit op ruim 6 miljard dollar, een stijging van bijna 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst steeg met 1,1 procent naar 660 miljoen dollar. Starbucks spreekt zelf over een record !

De omzetstijging is ook grotendeels te danken aan het openen van honderden nieuwe Starbucks filialen, namelijk 468 in het laatste kwartaal. Daar tegenover stond de sluiting van 298 Teavana filialen, de theeketen. Bij de overname van de theeketen in 2013 had Starbucks grootste plannen in de theemarkt, maar eind 2017 liet de koffieketen al weten de meeste van de 379 Teavana winkels te sluiten. Wereldwijd heeft Starbucks nu 28.209 filialen, verdeeld over 76 landen.

De groeiambitie van de koffieketen is nog niet klaar, want in 2018 wil Starbucks in totaal 2300 nieuwe filialen openen, omgerekend ruim 6 filialen per dag. De koffieketen verwacht dezelfde resultaten in aankomende kwartalen te gaan behalen. De impact vaan 29 mei 2018 is nog niet meegenomen.

Starbucks trainingsdag 29 mei 2018

De koffieketen sluit op 29 mei 2018 in de VS enkele uren alle eigen filialen vanwege een trainingsdag voor medewerkers rondom racisme. Maar liefst 8.000, ongeveer 175.000 medewerkers, volgen die dag een training rondom racisme.

Aanleiding hiervoor is een recent incident in Philadelphia enkele weken geleden. Twee zwarte mannen kwamen een filiaal binnen en vroegen of ze het toilet mochten gebruiken, waarop een medewerker aangaf dat de toiletten enkel voor betalende klanten waren. Beiden mannen bleven zitten, zonder iets te bestellen. De medewerker belde hierop de politie die de 2 mannen arresteerde. Deze zaak deed veel stof opwaaien in de VS. De beide mannen zijn inmiddels verontschuldigingen aangeboden en betreffende medewerker is niet meer in dienst van de koffieketen.

Bron: Nieuws.nl