• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1006 gebruikersrecensies.

Koffieketen Starbucks lagere kwartaalwinst en sluit winkels

Geplaatst op 2 Augustus 2017

Koffieketen Starbucks boekt lagere kwartaalwinst en sluit winkels theeketen Teavana


De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft een slecht tweede kwartaal van 2017 achter de rug. De kwartaalwinst kelderde met ruim 60 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast temperde de koffieketen de verwachtingen voor het lopende kwartaal. Ook sluit de koffieketen in 2018 alle Teavana theewinkels.

Het concern heeft last van zwakke Amerikaanse marktomstandigheden en is ook voorzichtig over de toekomst. Door de aanhoudende druk op de Amerikaanse retail- en restaurantsector tempert het concern de verwachtingen en heeft het de omzetverwachtingen al neerwaarts aangepast. De omzet ontwikkelde zich wel uitstekend en groeide met 8 procent naar 5,7 miljard dollar, naar een absoluut record. Ondanks de hogere omzet kreeg het aandeel er afgelopen week op de beurs flink van langs.

Analisten verwachten wel dat de koffieketen Starbucks op termijn weer kan herstellen omdat de potentie in China groot is en de koffieketen daar praktisch geen concurrentie heeft. Maar ook op haar thuismarkt is het bedrijf online aan het uitbreiden en haar assortiment aan het vergroten. Diverse analisten voorspellen zelfs dat de omzet dit jaar de hoogste omzet ooit kan worden.

Teavana theeketen

Starbucks heeft inmiddels al wel besloten om alle 380 vestigingen van de Teavana theeketen, dat onderdeel is van Starbucks, te gaan sluiten. De meeste vestigingen zullen tegen de lente van 2018 gesloten zijn en daarbij verliezen maar liefst 3.300 medewerkers hun baan. Maar … iedereen krijgt de gelegenheid om te solliciteren op een andere baan binnen Starbucks. De omzetontwikkeling van de theeketen was negatief en de verwachtingen waren niet dat dit op korte termijn positiever zou worden.

De theeketen Teavana was pas 5 jaar in handen van Starbucks, gekocht voor 620 miljoen dollar. De plannen van Teavana waren destijds groot, er werd zelfs gesproken over een groei naar 1000 theebars. Maar de waarheid is dus anders. Starbucks gaat wel door met de merknaam Teavana, dat wordt gebruikt voor losse thee en andere theeproducten, zoals premium-theedrankjes.

Bron: Retaildetail.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs