Koffieketen Starbucks opent een vestiging in treinstation Namen


De grootste koffieketen van de wereld, Starbucks, heeft zijn eerste vestiging in Wallonië geopend. De vestiging gaat open in het treinstation van Namen, het op één na grootste ten zuiden van de taalgrens. De uitbater voor de koffieketen in Belgische stations is Autogrill België.


Namen is door Starbucks bewust gekozen omdat het treinstation het op één na grootste van Wallonië is, met dagelijks meer dan 50.000 bezoekers. Daarnaast speelt het treinstation een cruciale rol als druk gebruikte verbindingsweg tussen Noordwijk en het stadscentrum. En als toetje voor de koffieketen: de stad telt ook zo'n 5000 studenten, een belangrijke doelgroep van Starbucks.


Vijfde Starbucks in een Belgisch Station

Met Namen als nieuwe vestiging heeft Starbucks alweer 5 vestigingen in Belgische treinstations: Antwerpen-Centraal, Brussel-Centraal, Gent Sint-Pieters en Brugge. Bewust treinstations omdat volgens de koffieketen treinreizigers steeds veeleisender worden, ze zoeken een plek om even te ontsnappen aan de drukte. Een plek om tot rust te komen en te genieten van kwaliteitsproducten en dat kan natuurlijk bij ... Starbucks.


In totaal heeft Starbucks naast de vijf vestigingen in stations ook nog 3 andere vestigingen, één op de luchthaven van Zaventem, één in het centrum van Gent en één in het metrostation van Brussel-Noord. Alles bij elkaar is Starbucks als werkgever goed voor meer dan 200 banen.


Bron: Retaildetail.be