• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1084 gebruikersrecensies.

Koffieketen Starbucks vraagt lege koffiebekers in te leveren

Geplaatst op 5 Mei 2018

Koffieketen Starbucks start recyclinginitiatief


Het ochtendhumeur van vele mensen wordt er een stuk beter van, een heerlijke beker koffie bij het starten van de dag. Maar helaas hebben al die koffiebekers een flinke impact op het milieu.

Alhoewel koffiebekers voor 90 tot 95 procent uit papier bestaan, is het resterende kleine deel plastic, om de koffiebekers waterdicht te maken. Hierdoor belanden alle bekers bij het restafval, omdat het niet in de recyclemachine bij het karton kan.

Er moet dus iets gebeuren om de afvalberg van koffiebekers te verkleinen. Exacte cijfers zijn onbekend, maar naar schatting worden er in de UK alleen al jaarlijks 2,5 miljard koffiebekers weggegooid. En dus heeft de koffieketen het terugdringen van afval onderdeel gemaakt van de wereldwijde milieudoelstellingen.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks is een recyclinginitiatief begonnen in elf winkels in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De koffieketen roept klanten op papieren koffiebekers bij hen in te leveren. En niet alleen de koffiebekers van Starbucks, maar ook van alle concurrenten, zoals Kiosk, Coffee Company of Broodzaak. Of je naam nu wel of niet op de koffiebeker staat, de lege koffiebekers mogen naar Starbucks.

De koffiebekers worden door de koffieketen verzameld en door afvalbeheerder Suez opgehaald en uiteindelijke gerecycled tot nieuwe papierproducten door hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity. De koffieketen wil met deze stap het voortouw nemen met het inzamelen en recylen van papieren bekers. Bij klanten, werknemers en anderen in de koffiebranche wil de keten het besef positief beïnvloeden over de impact van koffiebekers op het milieu. Een vergelijkbare proef is in Engeland succesvol.

Korting met een eigen herbruikbare beker

Starbucks geeft op dit moment al dertig cent korting aan klanten met een eigen herbruikbare beker in ieder filiaal, waar overigens ook deze herbruikbare bekers worden verkocht voor slechts € 1,50. Bestel je een venti frappuccino met karamel in één van de Starbucks filialen, dan krijgt je gratis keramische mok aangeboden.

Latte Levy in de UK

De koffieketen heeft recent in London aangekondigd dat klanten in 35 Londense Starbucks zaken een Latte levy, een heffing, moeten betalen van 5 pence voor een papieren beker. Ook hier probeert Starbucks dus het gevecht aan te gaan met de papieren bekers. Uit onderzoek onder bezoekers van deze 35 Londense zaken geeft 48 procent van de ondervraagde klanten aan liever een herbruikbare beker mee te nemen, dan 5 pence te moeten betalen.

Bron: MSN.com


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs