Koffie en drugs, cafeïne en amfetamine, vergelijkbaar?
Volgens onderzoek van de Amerikaanse Vermont University hebben koffieliefhebbers meer kans op een drugsverslaving. Uit het onderzoek bleek dat dat koffieliefhebbers (koffie met cafeïne) zeer positief op het effect van de amfetamine in drugs reageerden. En er ook vooral een behoefte was aan vaker en meer amfetamine.
In het experiment kregen 22 proefpersonen een bepaalde amfetamine toegediend. Wetenschappers zijn van mening dat een reactie om amfetamine vergelijkbaar is als die op cocaïne. Zodoende kun je dus de conclusie trekken dat koffieverslaafden vatbaarder zijn voor een drugsverslaving.
Volgens Professor Stacey Sigmon reageren mensen totaal verschillend op drugs. Een dosis die de ene gebruiker als geweldig ervaart kan een ander als vreselijk ervaren. Volgens hem is het belangrijk om te begrijpen waarom deze verschillen er zijn. Alleen op die manier kun je verklaren waarom iemand aan drugs verslaafd raakt en hoe je verslavingen beter kunt bestrijden. En nog mooier natuurlijk voorkomen.
Uiteraard verandert niet iedere koffieliefhebber in een drugsverslaafde, maar er is bewezen dat er wel degelijk een sterk verband bestaat.
Bron: HLN.be