Segafredo titelsponsor Trek Factory Racing wielrenteam

Het Italiaanse koffiemerk Segafredo is co-sponsor geworden van het Trek Factory team in het wielrennen. Het team gaat voortaan als Trek-Segafredo door het leven, met een nieuwe uitrusting. De overeenkomst is voor drie jaar en de ploeg huisvest onder andere toppers als Fabian Cancellara en Bauke Mollema. De nieuwe samenwerking gaat officieel pas op 1 januari van start.

Op het hoofdkantoor van het koffiemerk in het Italiaanse Treviso werd half december de samenwerking wereldkundig gemaakt. Het Italiaanse Segafredo gaat de rol als co-sponsor overnemen van Factory Racing. Het koffiemerk is bijvoorbeeld ook sponsor van het McLaren team in de Formule 1, van de ATP World Tour tennis en van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Italiaanse Segafredo Zanetti, voluit geheten, is één van de grootste en meest bekende koffiemerken ter wereld. Het merk is zelfs de grootste producent van espresso in de wereld, met meer dan 90.000 klanten worden er meer dan 60 miljoen kopjes Segafredo espresso per dag gedronken. Het familiebedrijf, opgericht door de heer Massimo Zanetti, is in eerste instantie groot geworden in de horeca en heeft daarna een bestaansrecht opgebouwd binnen de consumentenmarkt. Het bedrijf bezit eigen koffieplantages in Brazilie en Costa Rica, waar zowel arabica als robusta koffiebonen worden verbouwd.

De Nederlandse Bauke Mollema is blij met de komst van het koffiemerk als sponsor. Zijn letterlijke woorden waren: de komst van een nieuwe sponsor motiveert altijd, en zeker in één opzicht: we hebben volgend seizon in elk geval ’s morgens voor de start van de wedstrijden altijd een heerlijke bak koffie.

Bron: Sporza