Recept Koffieparfait

Benodigdheden:

100 ml sterke koffie, bijvoorbeeld Delicatoro Forte

1 blaadje gelatine

40 gram fijne kristalsuiker

Slagroom

Chocolade koffiebonen

Chocoladeschilfers

150 ml room

2 eidooiers

Bereidingswijze:

Neem het blaadje gelatine en laat dit weken in koud water.

Verwarm de sterke koffie, bijvoorbeeld op het vuur.

Als de gelatine geweekt is, knijp het dan uit en roer deze door de koffie. De koffie wel van het vuur afhalen. Blijft goed roeren, totdat de gelatine volledig in de koffie is opgelost.

Die de fijne suiker samen met de eidooiers in een kom en klop deze schuimig. Giet vervolgens de afgekoelde koffiestrooper langzaam bij. Klop het mengsel tot het volledig is afgekoeld.

Klop de room stijf en spatel dan de slagroom door het afgekoelde koffiemengsel in kleine hoeveelheden tot je koffieparfaithebt.

Neem kleine vormpjes om de koffieparfait over te verdelen. Zet de koffieparfait in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur opstijven. Haal ze ongeveer één uur voor het serveren uit de vriezer en zet ze dan in de koelkast.

Voor het serveren haal je de koffieparfait uit de vormpjes en leg je ze op een mooi bordje. Maak de borden en parfait mooi af met een flinke toef slagroom, chocolade koffieboontjes en chocoladeschilfers. Serveer direct na opmaken van de borden.

Bron: Cookloveshare.nl