Koffieverslaving: wat kost het?


Heel veel mensen over de hele wereld kunnen niet meer zonder hun dosis cafeïne elke dag. Maar het ‘zwarte goud’, zoals koffie ook wel wordt genoemd, kost wel wat en is niet goed goedkoop.


Uit een enquête, waar 2000 Britten aan hebben meegedaan, is gebleken dat zij alle werkdagen gemiddeld 1 tot 5 pond in een koffiebar uitgeven. Dat is omgerekend minimaal 15.600 pond, oftewel 18.645 euro, over hun hele leven.


En dat zal voor Nederlanders en Belgen echt niet anders zijn. Ook bij ons is koffie in horecagelegenheden of koffietentjes niet goedkoop. Bijvoorbeeld bij Starbucks betaal je in België voor een koffie 3 tot 6 euro. Dit terwijl je in Amerika hier ‘maar’ 3 à 6 dollar (zeg maar 2,25 à 4,50 euro) voor betaald.


Maar toch hebben veel mensen dat over voor de speciale koffiesoorten. Een grote meerderheid (68%) zou heel graag zelf thuis deze speciale koffie willen kunnen maken, maar bijna de helft (42%) geeft aan dat ze denken de koffie niet even lekker te kunnen maken thuis. En daarom kopen ze niet de aangeboden koffiemelanges in de koffiehuizen.


Uit een enquête van Douwe Egberts blijkt dat heel veel mensen een eigen cafetière hebben. Maar liefst 37% van de ondervraagden weet helemaal niet hoe zo’n apparaat werkt en 38% geeft aan hem bijna nooit te gebruiken. Dit omdat het apparaat te moeilijk is om te gebruiken.


Verder gaf 41% aan dat ze niet weten wat de goede brouwtijd is voor koffie en 45% weet niet in welke hoeveelheden ze de koffie moeten gebruiken.

Douwe Egberts heeft speciaal voor deze mensen een app ontwikkeld die laat zien hoe je thuis jouw favoriete koffie kan maken


Bron: hln.be