Volgens Holger Preibisch, algemeen directeur van het Duitse Koffieverbond in Hamburg, is Duitsland aan het veranderen in een echt koffieland. Een kopje koffie is voor de Duitse automobilist vaak al belangrijker dan een tankbeurt.
De Duitsers drinken op dit moment gemiddeld 150 liter koffie per persoon per jaar. En dat in vergelijking met het koffieland Nederland waar de consumptie op zo’n 147 liter koffie per persoon ligt. Een auto is voor de Duitser echt een heilige koe. Gemiddeld is een Duitse automobilist 21 minuten onderweg naar het werk. En zelfs in die tijd nuttigen Duitsers tegenwoordig al graag een kopje koffie.
De tankstations spelen op deze trend in door koffie drinken een echte belevenis te laten worden. Aral is met 1080 Petit Bistro’s koploper in gastronomie bij tankstations. Waar de totale koffieomzet in 2010 in Duitsland daalde nam de omzet van warme dranken in dezelfde periode bij Aral juist met 12,7% toe. Ter indicatie: ruim 60.000 klanten bestellen dagelijks een latte macchiato of espresso bij Aral.
Bron: Tankpro.nl