Helpt koffie je om een zware dag door te komen?


13739545_1061045300609704_484377270_nEen feestje gehad dit weekend? Of eigenlijk iets te laat naar bed gegaan? Of gewoon slecht geslapen? Na het weekend kan het soms lastig zijn om de eerste werkdag te overlezen. Helpen de nodige kopjes koffie om de dag door te komen?

Met deze 5 tips kom je de maandag goed en gefocust door:

Drink niet te veel koffie

Koffie is absoluut een goed idee om de dag mee te starten. De cafeïne in koffie geeft je een energieboost in de ochtend. Maar volgens de Britse slaapexpert Maryanne Taylor kun je het beste het houden bij koppen koffie voor de lunch. Koffie na 13.00 uur kan er voor zorgen dat je de volgende dag wederom slecht slaapt.

Een luchtje scheppen

Ja absoluut, zeker als het buiten wat kouder is of zelfs regent, is het onaantrekkelijk om naar buiten te gaan tijdens de lunch. Maar een blokje om in de buitenlucht kan je juist weer frisse energie geven. En het breekt natuurlijk even de dag.

Ontbijten is belangrijk

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, vooral niet overslaan dus. Een goed vullend ontbijt geeft je sowieso kracht om er de hele dag tegenaan te gaan.

Niet direct gaan liggen na de werkdag

Heerlijk als de werkdag eindelijk is afgelopen. Maar ga niet de fout in door direct bij thuiskomst op de bank of op bed neer te ploffen. En mocht je dit toch doen, zorg dan dat je echt niet in slaap valt. Probeer te wachten tot het weekend om uit- of bij te slapen. Maar als je nog de hele week moet kun je beter proberen op tijd naar bed te gaan en je normale slaapritme weer op te pakken. Anders heb je de volgende dag opnieuw moeite met je werkdag.

Op tijd naar bed

Ieder mens heeft voldoende slaapuren nodig, dus zorg dat je deze ook krijgt. Simpel gezegd, ga op tijd in bed liggen, zodat je ook genoeg kunt slapen. En lees een boek voor het slapen gaan, zodat je de dag erop vrolijk en fris wakker wordt. En ga vooral geen tv kijken of tablet of mobieltje gebruiken voor het slapen, want het felle en blauwe licht van die apparaten onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.

Bron: Marieclaire.nl