Koffie is goed voor je, drink zoveel je wilt


Nieuw onderzoek van het Institute for Coffee Studies van de Vanderbilt University is positief voor koffieliefhebbers. Volgens het onderzoek mag je zoveel koffie drinken als je wilt en kunt. Het is zelfs niet schadelijk, maar het is zelfs goed voor je. Andere onderzoeksresultaten over de kwalijke effecten zijn fabeltjes.


Dat is de verrassende conclusie van het onderzoek van de Vanderbilt University gepubliceerd in het gerespecteerde Amerikaans literair/cultureel magazine The Atlantic. Dr. Peter Martin, directeur van de University mag je gerust je gang gaan als koffieliefhebbers en zoveel drinken als je wilt. Volgens hem is het verstandig hooguit als je er slecht van in slaap valt een kopje minder te nemen. Eerdere onderzoeken die kwalijke effecten aan koffie toeschreven zijn volgens hem fabeltjes. Je krijgt van koffie geen hoge bloeddruk en het is ook niet slecht voor je maag.


Positieve effecten van koffie

Een dooddoener maar uiteraard als eerste dat mensen koffie lekker vinden en dat je er van opfrist. Maar daarnaast zijn er ook nog positieve langjarige effecten zoals een mogelijk positief verband tussen koffie en Alzheimer. Drink je veel koffie dan heb je mogelijk minder kans op Alzheimer. En koffie schijnt ook nog eens goed te zijn voor de lever.


Conclusie van het onderzoek is dat volgens The Atlantic koffie geen genotsmiddel is, maar een voedingsstof. En is het dus zelfs het advies aan mensen die het niet lekker vinden: drink koffie, het is goed voor je.


Bron: Welingelichtekringen.nl