Lavazza gaat komende 10 jaar 400 filialen openen in Verenigd Koninkrijk


Lavazza, één van de grootste en meest bekende Italiaanse koffiemerken, gaat de komende 10 jaar de concurrentie met de Amerikaanse koffieketen Starbucks in het Verenigd Koninkrijk fors openen. Het koffiemerk heeft bekend gemaakt de komende 10 jaar fors te willen groeien in het Verenigd Koninkrijk en wil er ruim 400 Lavazza filialen gaan openen.


De koffieketen Starbucks is op dit moment de onbetwiste marktleider in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 700 filialen. Gevolgd door ruim meer dan 1000 Costa filialen, van de Italiaanse gebroeders Bruno en Sergio Costa. Caffè Nero (zwarte koffie vanuit het Italiaans vertaald) is op dit moment de derde partij in Engeland met meer dan 500 filialen. En de komende jaren gaat Lavazza dus ok proberen meer voet aan de grond te krijgen in Engeland.


Volgens de krant La Stampa is er, ondanks de aanwezigheid van de filialen van partijen als Starbucks, Costa en Caffè Nero nog steeds een grote vraag naar de authentieke Italiaanse koffie-ervaring in Engeland.


Lavazza heeft op dit moment slechts één eigen zaak in Engeland, in Manchester, en is verder aanwezig in het Londense grootwarenhuis Harrods. De meest concrete plannen zijn er nu voor filialen in Derby, Newburg, Londen (2 filialen) en Leeds.


Bron: Express.be