Brussel heeft de eerste Europese Lavazza Boutique


Lavazza, het bekende Italiaanse koffiemerk, heeft aan de Jacqmainlaan in Brussel haar eerste Europese Lavazza Boutique geopend. Zowel zakelijke als particuliere Italiaanse koffieliefhebbers kunnen in de boetiek terecht voor koffiebonen, koffiekopjes, koffiemachines en barista workshops.


Lavazza Italië heeft een aantal melanges voor de boetiek geselecteerd die het goed doen in de Belgische markt, voor de kenners: de Lavazza Qualita Oro, Lavazza Crema e Gusto, de Lavazza Qualita Rossa, de Lavazza Club Arabica en de Lavazza Crema e Aroma. Daarnaast zijn er prachtige Lavazza geschenken in de boetiek te vinden, van limited edition koffiekopjes tot thermosbekers voor onderweg.


Daarnaast zijn er workshops via de boetiek te volgen van barista Jeroen Clauwers. Jeroen volgt regelmatig opleidingen in Turijn, de bakermat van Lavazza, en heeft diverse baristawedstrijden gewonnen. Zo is hij driemaal in de top 3 geeindigd van het Belgium Barista Championship, van 2005 t/m 2007.


Het koffiemerk Lavazza

De geschiedenis van het koffiemerk Lavazza is begonnen in 1895. Gestart als familiebedrijf door Luigi Lavazza in het Italiaanse Turijn. Het koffiemerk is inmiddels uitgegroeid tot het symbool van de Italiaanse espresso wereldwijd en dé marktleider op het gebied van espresso koffie in Italië.


In 1960 is Lavazza als eerste koffiemerk ter wereld begonnen met vacuümverpakte koffie, een methode die tegenwoordig nog veel bij gemalen koffie wordt gebruikt. Het merk is nog steeds een familiebedrijf en uitgegroeid naar meer dan 2000 medewerkers. Wereldwijd worden er meer dan 14 miljard kopjes Lavazza koffie wereldwijd gedronken.


Ons assortiment Lavazza, Lavazza koffiepads, Lavazza koffiebonen en Lavazza A Modo Mio.


Bron: AGENDAmagazine