Trainingscentrum Lavazza in Oostzaan opent op 10 december haar deuren

 

Het Italiaanse koffiemerk Lavazza opent op maandag 10 december 2012 in Oostzaan haar eerste officiële Lavazza trainingscentrum van Nederland. Doelstelling van het instituut is om wereldwijd opleidingen te verzorgen en informatie te geven over de cultuur van de Italiaanse espresso. De kwaliteit van Lavazza moet geborgd worden, van het bewaren tot aan het bereiden en consumeren van de perfecte espresso.

 

Het koffiemerk Lavazza bestaat al sinds 1894 en is nog steeds een familiebedrijf gevestigd in het Italiaanse Turijn. Oprichter Luigi Lavazza was de eerste die destijds verschillende koffiesoorten met elkaar mengde om tot de perfecte espresso te komen. En tot op de dag van vandaag is deze specifieke melange het grote geheim van het bedrijf. En Lavazza is gegroeid. Fors gegroeid in de jaren. Het heeft inmiddels meer dan 2000 medewerkers, een omzet van meer dan 1 miljard euro en de Lavazza koffie wordt verkocht in meer dan 80 landen.

 

De vestiging in Oostzaan gaat onderdeel uitmaken van de meer dan 45 espresso instituten die Lavazza inmiddels wereldwijd heeft. In de trainingscentra worden wereldwijd barista’s opgeleid over alles ins en outs van koffie en over het bereiden van de perfecte espresso. Barista’s gaan experimenteren met nieuwe smaken en komen alles te weten over de kwaliteit van een espresso.

 

Het trainingscentrum in Oostzaan wordt 10 december geopend door Lavazza directeur Marcello Arcangeli en Michelinsterchef Mario Uva. Daarnaast kondigt Lavazza dan ook een officiële samenwerking aan met Koninklijke Horeca Nederland. Een samenwerking die voor de horeca zichtbaar zal worden op de Horecava 2013 in de Amsterdamse RAI.

 

Bron: Horeca Entree