Maak je eigen koffie lekkerder


Koffie bij koffietentjes vinden veel mensen lekkerder smaken dan een kop koffie thuis. Of lekkerder dan de automatenkoffie op kantoor. Herkenbaar voor u? Toeval of toch niet? Volgens onderzoekers niet. Het is de combinatie van smaak, geur en uiterlijk van de koffie, deze geeft de hersenen een signaal dat het goede koffie is.

Koffietentjes spelen daar goed op in door op de verschillende zintuigen in te spelen. Koffie ruikt er lekker, het ziet er mooi uit (soms zelfs met een hartje of blaadje, latte art) en het kopje voelt vaak chique aan.

Hou je hersenen voor de gek met koffie

Onderzoekers hebben echter ontdekt dat je je hersenen ook voor de gek kunt houden. Koffie gedronken uit een wit porseleinen koffie zou meteen beter smaken. Is je koffie voorzien van een hartje of een prachtig blaadje? Dan is de kans nog groter dat je de koffie beoordeeld als goede koffie. Wordt precies dezelfde koffie geserveerd in een glas of zonder latte art? Dan is de kans dat de smaak als minder wordt beoordeelt groot.

Hoe dat kan? Onderzoek wijst uit dat hoe de koffie eruit ziet onbewust invloed heeft op de ervaring over smaak. Zelfs muziek op de achtergrond of een herinnering die koffie oproept, kan je smaakbeleving beïnvloeden.

De conclusie, hét perfecte kopje koffie drink je in een wit porseleinen kopje, met prachtige latte art erop, op een leuke plek, met een fijne sfeer en in goed gezelschap. Bijna de garantie voor een overheerlijke kop koffie!

Bron: Sante.nl