De nieuwste Illy melkschuimer

De nieuwste melkschuimer van Illy, voor snel en geruisloos fantastisch melkschuim. Met de melkopschuimer maak je zowel warm melkschuim voor cappuccino als koud melkschuim voor ijskoffie varianten. Een duurzame behuizing van roestvrij staal, waarbij de kan van de melkschuimer zelfs in de vaatwasser kan. De teflonlaag in de binnenkant van de melkkan voorkomt aankoeken van melk. Een topper van een melkschuimer dus.

Maak nu kans op een Illy melkschuimer

Maak nu kans op de Illy melkschuimer door Koffievergelijk te liken op Facebook en te vertellen waarom jij deze mooie melkschuimer van Illy wilt winnen. Actie loop t/m zondag 13 december 23.59 uur.

Het bedrijf Illy

Illy is één van de grootste en meest bekende koffiemerken ter wereld. Een aantal cijfers over het bedrijf Illy: een bedrijf met meer dan 700 medewerkers, aanwezig in 140 landen, in 2013 een omzet van 373,9 miljoen euro en Illy koffie wordt in meer dan 50.000 gelegenheden geserveerd.

Het bedrijf, voluit illycaffè, is in 1933 in Triëst opgericht door Francesco Illy. En is zelfs nu nog een familiebedrijf. Nu geleidt door de derde generatie van de familie, met Andrea Illy aan het roer als president. Het koffiemerk is met kunstenaars actief, heeft een eigen opleidingscentrum, Università del caffè, een franchiseketen voor authentieke Italiaanse koffie met uitstekende barista’s, espressamente illy en heeft als eerste bedrijf ter wereld een DNV certificaat voor duurzaamheid ontvangen. Alleen koffie is al lang niet genoeg meer, er zijn tegenwoordig koffiemachines, artistieke koffiekopjes of accessoires.

De Illy koffie staat bekend vanwege de herkenbare hoge kwaliteit en de fluweelzachte smaak van koffie, een melange van 9 soorten pure Arabica koffiebonen. Geplukt op 3 continenten door de beste plukkers en een evenwicht tussen de natuurlijke koffie en de intense geuren van de gewassen koffie. En met sinds enkele jaren de moboarabica koffie’s, arabica koffie’s met de unieke smaak van een land. Koffie met een dialoog tussen zure en bittere noten, bloemige en fruitige noten en noten van karamel, geroosterd broof en chocolade en de geur van amandelen en honing.

De verpakking van Illy

De aroma’s van de Illy koffie’s blijven perfect behouden dankzij de verpakking van Illy onder druk. Als koffie is contact komt met lucht gaat 40 procent van het aroma al binnen acht uur verloren. Daarom zijn de meeste koffie’s van Illy, zoals de Illy koffiebonen, gemalen koffie en ESE servings onder druk verpakt. Anders dan bij alle andere koffiemerken, die meestal vacuüm verpakken gebruikt Illy stikstof dat onder druk wordt ingebracht. Hierdoor kunnen de aroma’s niet ontsnappen en worden ze gedurende lange periode bewaard. En de stikstof lost onmiddellijk bij het openen van het blik op.

Illy (koffie)soorten

Illy heeft veel verschillende soorten producten in haar assortiment: Illy koffiebonen Illy gemalen koffie Illy ESE-servings Illy MIE capsules, oftewel Illy IperEspresso Illy koffiemachines Illy accessoires, zoals servies, lepeltjes en natuurlijk een melkschuimer

Duurzaamheid en Illy

Kwaliteit en duurzaamheid, beiden onlosmakelijk met elkaar verbonden en belangrijk voor Illy. Daarom koopt het koffiemerk als sinds de jaren tachtig 100 procent van de groene koffie in de streek van herkomst, en alleen bij de beste telers. Respect voor het milieu en de beste kwaliteit staan daarbij centraal.

Het respect voor mens en milieu heeft ertoe geleid dat Illy als eerste bedrijf ter wereld het prestigieuze DNV certificaat: Supply Chain Process heeft gekregen voor duurzaamheid. Duurzaamheid in het gehele bedrijfsproces, van de bedrijfscultuur tot de contacten met leveranciers en koffietelers. DNV, Det Norske Veritas, is een internationaal certificeringsinstituut dat is gevestigd in Oslo in Noorwegen. Het stimuleert al sinds 1864 bedrijven wereldwijd om verantwoord te groeien.

Bron 1: Wikipedia.nl Bron 2: Koffievergelijk.nl