Koffie heeft veel positieve eigenschappen, het bestrijdt bijvoorbeeld vermoeidheid, geeft een energieboost en kan zorgen voor een stevige opkikker. Maar...dat moet je wel een vrouw zijn...
Dat is de verrassende conclusie van een onderzoek aan de Bristol University naar de effecten van koffie in stressvolle situaties. Vrouwen blijken aanzienlijk beter te presteren  na het drinken van 2 koppen koffie dan mannen. Uiteraard geldt dit niet voor cafeïnevrije koffie.
Bij mannen zorgt echter cafeïne in de koffie voor minder zelfvertrouwen. In stressvolle situaties zorgt de kop koffie er zelfs voor dat men langer over het werk doet.
In de top van het bedrijfsleven maken mannen nog steeds vooral de dienst uit. En wat wordt er veel gedronken tijdens belangrijke management meetings? Juist ja, koffie. Koffie in stressvolle situaties. Vaak in grote hoeveelheden. Eigenlijk dus niet zo'n goede combinatie.
Misschien in de toekomst meer vrouwen in de top, veel koffie in de meetings erbij en de vergadering zal naar verwachting minder lang duren en het probleem wordt misschien zelfs opgelost.
Bron: Jobat.be