Koffie McDonalds vanaf 2014 in de supermarkt

Koffie van McDonald’s is vanaf 2014 te koop in de Amerikaanse supermarkten. Vanaf volgend jaar zijn er koffiebonen, gemalen koffie en cupjes te koop in de Amerikaanse supermarkten onder de naam McCafé.

De fastfoodketen zet dus met het label McCafé een eerste stap naar retail. Het merk McCafé is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterk merk en daar wil McDonald’s van profiteren. Samen met het voedingsconcern Kraft Foods worden er vanaf volgend jaar koffiebonen, gemalen koffie en cupjes van McCafé in Amerikaanse supermarkten en winkels verkocht. Prijzen en regio’s waar McCafé verkocht gaat worden zijn nog niet bekend.

Koffie en het McCafé

Koffie is één van de best verkopende producten van McDonald’s sinds de jaren negentig. De fastfoodketen opent over de hele wereld McCafé vestigingen om tegenwicht te bieden aan Starbucks. En dat lukt McCafé aardig, vooral door te concurreren op prijs. Het concept van McCafé komt oorspronkelijk uit Australië en is een groot succes. Alleen in Duitsland zijn er al meer dan 300 vestigingen. De espressobar McCafé lijkt totaal niet op een reguliere McDonald’s; koffie en zoetigheden zijn de kern van het assortiment.

De stap van McDonald’s om fors in te zetten op McCafé lijkt een logische stap. Koffiebarretjes komen de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Toch zien sommige analisten deze stap van de fastfoodketen een manier om de tegenvallende verkopen van patat en hamburgers te verbloemen.

McCafé in Nederland

McCafé en Nederland, niet echt een goede combinatie. In 1996 waren er 15 vestigingen in Nederland, maar aan het begin van de eeuw trok McDonald’s de stekker eruit. Nederlanders associeerden de fastfoodketen met hamburgers en patat, niet met koffie. Maar McDonald’s geeft niet op en verkoopt de koffie nog steeds in de reguliere vestigingen.

Bron: Foodclicks