Medellin Secret koffie nu ook in de supermarkt

Het unieke koffiemerk Medellin Secret is sinds deze week, naast dat het bij ons online verkrijgbaar is, ook verkrijgbaar in vele Albert Heijn supermarkten. Het eerste merk bij de supermarktketen dat geen melange van koffiebonen van meerdere koffieplantages is, maar koffie afkomstig van één topplantage. In koffietermen een single finca koffie genoemd.

Arnold Noorduijn en Marc van Eck zijn ruim 10 jaar geleden met het merk Medellin Secret gestart. Destijds werden ze voor gek verklaard. Geen bank voor de financiering, geen reclamebudget en volledig afhankelijk van één koffieplantage, met risico’s op een veranderende smaak, ziekten, mindere oogsten etc. Maar door investeringen van bijna 50 vrienden kon toch gestart worden, mat een dividend in de vorm van eerlijke en heerlijke koffie, (h)eerlijke koffie.

Wat is singe finca koffie?

Koffie wordt meestal gemelangeerd. Hierdoor ontstaat een stabiele, maar vlakkere smaak en een veel groter aanbod. Door het grotere aanbod is de koffie vaak voordeliger.

Door alleen koffie van één topplantage te gebruiken krijg je een kwaliteit die lekker genoeg is om zuiver te drinken. Met melangeren maak je koffie van een jaarlijkse constante kwaliteit, ben je niet afhankelijk van één plantage en ontstaat een vlakkere smaak.

Maar het verhaal klopt en is aanstekelijk. En de koffie is verrukkelijk en, volgens de oprichters, smaakvoller doordat het van één topplantage afkomstig is. Zuivere koffie van één vaste koffieplantage en de koffieboeren krijgen een faire prijs voor de koffiebonen, onafhankelijk van de wereldprijs.

Het assortiment van Medellin Secret bestaat uit 3 verschillende smaken, afkomstig uit topplantages van respectievelijk Colombia, Costa Rica en Guatemala.

Koffiebonen, ESE servings (pods) en koffiecapsules

Het assortiment Medellin Secret van Koffievergelijk bestaat uit de 3 smaken Medellin Secret koffiebonen (Colombia, Costa Rica en Guatemala), Medellin Secret ESE servings (ook wel pods genoemd) en Medellin Secret koffiecapsules voor Nespresso machines.

Bron: Profnews.nl