Recept meringues met Irish koffie room en ijs


Benodigdheden:

200 gram fijne kristalsuiker

3 eiwitten

1 theelepel azijn

1 theelepel maïzena

250 milliliter slagroom

50 gram chocolade (puur)

3 eetlepels koude espresso koffie

4 bolletjes aardbeien ijs

4 bolletjes slagroom ijs

2 eetlepels whisky

2 zakjes smarties minis


Bereiding:

Verwarm de oven op 100 ⁰C voor.


Klop in een kom die vervrij is de eiwitten stijf. Voeg er geleidelijk maïzena, azijn en 175 gram kristalsuiker aan toe en klop het er goed doorheen. Neem tweederde deel van de pure chocolade en rasp dat fijn boven het eiwit. Schep de geraspte chocolade door het eiwitmengsel.


Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op. Schep in een spuitzak het eiwitmengsel en spuit het mengsel op de bakplaat in 8 cirkels van circa 8 cm doorsnede. Zet de bakplaat vervolgens in de oven en laat de eiwitcirkels in 1 uur tot meringues drogen .


Haal na 1 uur de meringues uit de oven en probeer voorzichtig het pakpapier eraf te halen. Laat dan de meringues afkoelen. Als ze goed zijn afgekoeld, leg je ze in een luchtdichte bak tot je de meringues gaat gebruiken.


Klop de slagroom in een kom stijf met de overgebleven kristalsuiker. Schep tweederde van de slagroom in een andere kom en giet de espresso en whisky erbij. Roer het geheel goed om.


Verdeel de eerder gemaakte meringues over 8 borden. Schep op 4 meringues een bolletje aardbeien ijs en verdeel de overgebleven gewone slagroom over deze 4 meringues. Strooi vervolgens de Smarties over de slagroom.


Op de overige 4 meringues schep je een bol slagroom ijs en verdeel je de whiskyroom erover heen. De overgebleven pure chocolade rasp je fijn over de whiskyroom.


Serveer eventuele kinderen de meringue met aardbeien ijs, slagroom en smarties en de volwassenen de meringue met slagroom ijs en Irish koffie room.


Bron: ah.nl