Met latte art de mooiste figuren maken in de cremalaag van de espresso


Latte art betekent letterlijk melkkunst, de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen op koffie. Op een caffè latte of cappuccino. Met een speciale techniek schenk je geschuimde melk in de crèmalaag van een espresso.


Prachtige vormpjes maken als blaadjes, appeltjes of hartjes ziet er erg makkelijk uit, maar schijn bedriegt. Het schenken van het schuim lijken simpele bewegingen maar het vereist een goede kwaliteit apparatuur, ingrediënten en veel oefening. Wat een sommelier is voor wijn is een barista voor koffie. En met latte art laat een barista zien dat hij of zij niet alleen een uitstekende kop koffie kan maken, maar laat ook een creatieve kant zien. Zien dat het vak wordt als barista wordt verstaan.


Hierbij een link (Kunstige koffie op Zie.nl) naar een prachtig figuur gemaakt op een cappuccino. De techniek die gebruikt wordt internationaal etching, etsen, genoemd. Met een puntig voorwerp wordt er een figuur in de melkschuim getekend.


Geïnteresseerd geworden om zelf ook met latte art aan de slag gegaan? Bekijk de website Passie voor Horeca voor allerlei tips.