De al ruim 200 jaar bestaande Miko Groep heeft de afgelopen zes maanden een omzet behaald van 70,2 miljoen euro. Dat was een stijging van 15,5% ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. En ondanks de gestegen grondstofprijzen was de Miko Groep toch in staat een nettowinst te realiseren van 4,2 miljoen euro.
De Miko groep is vooral bekend van alles op het gebied van koffie, apparatuur, systemen etc. Om in Miko-termen te praten koffieservice is de breedste zin des woords. Daarnaast is de plastic verpakkingentak ongeveer even groot binnen Miko.
De omzet van de koffieservice afdeling is in de eerste 6 maanden vooruit gegaan met 13,1 procent. Ondanks de economische malaise trok de omzet aan in Nederland, Belgie, Duitsland en Engeland. De koffietak van Miko had het alleen lastig in Frankrijk, maar dat werd grotendeels veroorzaakt door het wegvallen van een ziekenhuisketen als klant.
Naast mooie groeicijfers bij de koffie kende ook de verpakkingentak een omzetstijging, en wel met 18,7 procent. Deze forse omzetstijging werd vooral veroorzaakt door gestegen grondstofprijzen, die grotendeels aan klanten konden worden doorberekend. De verkoop was vooral succesvol doordat er enkele contracten met grote klanten werden afgesloten.
Volgens ceo Frans Van Tilborg zijn de vooruitzichten voor het tweede halfjaar van 2011 ook rooskleurig.
Bron: DeMorgen.be