Minder ouderdomsbeperkingen door groene thee


De Tokyo’s Graduate School of Medicine heeft onderzoek gedaan naar onder andere het eet- en drinkgedrag van 65-plussers om te zien wat voor invloed dit heeft op de functionele beperkingen voor het normale leven. Voorbeelden hiervan zijn wassen en aankleden zonder hukp, huishoudelijke taken of gewoon een wandeling maken. Ze volgden de groep van bijna 14.000 Japanse 65-plussers gedurende drie jaar.


Het resultaat van het onderzoek is onder andere dat veel groene thee drinken voor minder functionele beperkingen zorgt. Bij de groep ouderen die minstens 5 kopjes groene thee per dag dronken, had ongeveer 7 procent te maken gekregen met een functionele beperking. Bij de niet-theedrinkers groep was het resultaat 13 procent.


De onderzoekers geven wel aan dat dit geen gegarandeerd bewijs is dat het drinken van groene thee je beschermt tegen alle functionele beperkingen, maar daar lijkt het wel op. De 65-plusers die elke dag groene thee consumeerden hadden veelal ook een gezondere leefwijze. Maar ook als je deze factoren eraf zou halen, bleef het positieve resultaat van groene thee nog steeds overeind.


Bron: gezondheidsnet.nl