Mocca d’Or op de Nationale Lunchroomdag


Tijdens de Nationale Lunchroomdag wordt door Koffiebranderij Mocca d’Or geshowd hoe je binnen een lunchroom koffie moet presenteren om te zorgen voor een optimale koffiebeleving bij de klant. De vierde Nationale Lunchroomdag wordt gehouden in de Cooking en Baking Plaza van Levens in Gilze op 19 maart 2012. Het thema is dit jaar ‘ervaar het ambachtelijk genieten’.


Verschillende gerenomeerde foodleveranciers zijn op het evenement aanwezig met hun culichefs om heerlijke en vernieuwende broodjes te presenteren en de bezoekers te laten proeven.


Aan de bar van Mocca d’Or kan je de mooiste en allerbeste cappuccino’s en espresso’s drinken. Eén van de barista’s van Nederland Nick Pruis zal de ‘Latte Art’ presenteren. Dit is het maken van mooie figuren met opgeschuimde melk op espressokoffie. Pruis is derde geworden bij het Nederlandse Kampioenschap Latte Art. Veel barista trainingen van Mocca d’Or aan horecabedrijven worden door Pruis gegeven.


Steeds vaker hoor je binnen de horeca dat producten lekker moeten zijn, maar er ook mooi uit moeten zien. Lunchrooms en restaurants van hoog niveau decoreren daarom hun gerechten op de borden erg mooi. Dit is bij cappuccino precies zo. Door een mooi figuurtje zoals bijvoorbeeld een blaadje of hartje in het melkschuim, ziet de cappuccino er leuker uit. En dat is wat ‘Latte Art’ is: mooie figuurtjes als kunstwerk in het melkschuim maken. Elk jaar zijn hier nationale en internationale kampioenschappen voor.


Wil je ook naar de Nationale lunchroomdag? Meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website. Wees er wel snel bij, want vol is vol.


Bron: lunchroom.nl