Zwolse koffiebrander Mocca d’Or neemt Santas Koffie over


Mocca d'orDe Zwolse ambachtelijk koffiebranderij Mocca d’Or heeft het Rotterdams Santas koffie overgenomen. Reden voor de overname is volgens directeur-eigenaar Wouter Jansen van Velsen van Mocca d’Or een versterking in het marktsegment bedrijven en dan specifiek in de Rijnmond. In dat segment is Mocca d’Or volgens de directeur-eigenaar nog heel klein. Te klein dus.

Mocca d’Or

Mocca d’Or is een Zwolse koffiebrander, met ongeveer 50 medewerkers en met een omzet van rond de € 10 miljoen. De branderij heeft verkoopkantoren in Breda, Heilo en Amsterdam en is sinds 2010 in handen van Wouter Jansen van Velsen. Het koffiebedrijf levert nu vooral aan de horecamarkt en aan online en offline koffiespeciaalzaken, zoals bijvoorbeeld de winkels van Simon Levert en Koffievergelijk. De geschiedenis van de Nederlandse koffiebrander Mocca d’Or gaat terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Het bedrijf is een samenvoeging van de koffiebranderij van de heer van Asseldonk uit Breda en de koffiebranderij en theehandel van de heer Algra in Zwolle. Samengevoegd ruim 70 jaar later in het merk Algra Mocca d’Or en later enkel Mocca d’Or genoemd. Het is een koffiebranderij waarbij ambachtelijke topkwaliteit voorop staat. Koffie gemaakt met de slowroast brandmethode, waarbij koffiebonen alle tijd krijgen om haar smaak volledig te ontwikkelen.

Santas Koffie

Santas Koffie heeft een omzet van zo’n 1,6 miljoen euro, heeft 10 medewerkers en opereert vanuit Rotterdam. De koffiebrander is gescpecialiseerd in biologische en in Fairtrade koffie. Na de overname blijft Santas koffie autonoom opereren en ook de oprichter Rob Jooij blijft de komende jaren bij het bedrijf betrokken. Het Rotterdamse Santas Koffie levert duurzame koffie van topkwaliteit. En… met een uniek duurzame verpakking. Geen plastic wegwerpverpakkingen meer, maar een duurzame retourverpakking, dunstalen schitterend ontworpen blikken die zo vaak mogelijk door de branderij worden hergebruikt. En …de koffie is verpakt in trendy duurzame blikken en houten kratten, materialen die keer op keer worden hergebruikt. En dat scheelt een enorme afvalberg. Santas levert koffie van uitstekende kwaliteit, fairtrade en biologisch. Het bedrijf koopt zelf ruwe koffies in van diverse koffieproducerende landen en maakt zo haar heerlijke melanges, meestal van maximaal 3 soorten koffiebonen om zo de specifieke eigenschappen van de koffie zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen. Bron: Telegraaf.nl