Recept mokka cupcake met espresso frosting

benodigdheden voor de cupcakes

125 gr bloem 125 gr lichtbruine basterdsuiker 2 eieren 125 gr margarine (op kamertemperatuur) 1 tl bakpoeder 1 tl oploskoffie 1 tot 2 el melk 2 el cacaopoeder (voor de kleur en smaak) 12 cupcakevormpjes

benodigdheden voor de espresso frosting

100 gr poedersuiker 2 el oploskoffie 60 gr roomboter mokkaboontjes

Bereidingswijze cupcakes

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe alle ingrediënten, op de melk na, in een keukenmachine. Meng alles door elkaar op een middelbare stand tot het een mooi glad beslag is geworden. Voeg 1 eetlepel melk toe. Meng dit weer door elkaar. Het beslag moet makkelijk van een lepel afvallen. Indien het beslag nog te dik is, voeg dan nog 1 of 2 eetlepels melk toe.

Schep het beslag met een lepel of een ijscoupe schep (dit zorgt voor goede hoeveelheden) in de cupcakevormpjes tot ongeveer 2/3 vol. Zet de cupcakevormpjes in de voorverwamde oven en bak ze in 20 minuten gaar. Haal de cupcakes vervolgens uit de oven

Bereidingswijze espresso frosting

Meng langzaam de poedersuiker en boter in de keukenmachine tot het romig mengsel is geworden. Doe de oploskoffie in een beker en voeg een beetje water toe. Los de koffie op. Voeg al kloppend de koffie toe aan de crème in de keukenmachine.

Doe de crème in een spuitzak en spuit het op de cupcakes als de crème nog warm is. Indien je geen spuitzak hebt, kun je ook met een lepel de crème op de cupcakes lepelen. Garneer de cupcakes met de mokkaboontjes.

Je kunt de cupcakes direct opeten, maar ze zijn nog lekkerder als je ze even in de koelkast laat opstijven

Bron: Culy.nl