Naam koffiebedrijf Sara Lee bekend


Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Sara Lee heeft de naam van haar koffie- en theedochter bekend gemaakt: D.E Master Blenders 1753. D.E Master Blenders 1753 zal later dit jaar naar de Amsterdamse beurs worden gebracht als zalfstandig bedrijf.


Het getal staat voor het jaar dat koffiebrander Douwe Egberts is begonnen in de Friese plaats Joure. Master Blenders staat voor wat het bedrijf wil bereiken in de toekomst: ’s werelds beste koffie- en theeproducent zijn. Dit geeft Michel Herkernij, CEO van de internationale drankendivisie van Sara Lee, aan. Om de nieuwe naam te verzinnen werden duizenden namen beoordeeld op hun geschiktheid. Dit heeft het team dat door Jan Bennink werd geleid 6 maanden gekost. Het team werd door het internationale merk – en adviesbureau IDEO ondersteund.


D.E Master Blenders 1753 is met merken en producten als Senseo koffiepads, Pickwick, Douwe Egberts, Marcilla, L’Or EspressO, Moccona, Homimans en Pilão actief in Europa, Australië, Thailand en Brazilië.


''Met een merk dat al eeuwen wereldwijd is geliefd, is deze nieuwe naam en merkidentiteit de volgende logische stap in onze strategie'', aldus Sara Lee. ''D.E Master Blenders 1753 geeft weer wat we zijn geworden als organisatie en wat we willen zijn, de beste koffieproducenten ter wereld.''


Douwe Egberts stond al eerder een korte periode op de Amsterdamse beurs genoteerd. Dit was in de jaren ’80. Toen Sara Lee het merk Douwe Egberts heeft overgenomen heeft het de beursnotering beëindigd. Sara Lee had al eerder deze maand aangegeven dat hun koffie- en theedochter DE International naar de Amsterdams beurs zou worden gebracht. Maar dan nu met de naam D.E Master Blenders 1753.


Bron: nu.nl