Nespresso in oorlog met Marcilla in Spanje


Nespresso is in Spanje naar de rechter in Barcelona gestapt om een verbod te krijgen op de capsules van het merk Marcilla.


Nespresso, het merk van de Zwitserse voedingsmiddelenproducent Nestlé is in meerdere landen in een hevige juridische strijd verwikkelt. In Nederland, Frankrijk en België beschuldigt Nespresso haar concurrenten al van namaak, inbreuken op de patentwetgeving en oneerlijke concurrentie.


Marcilla L'arome Espresso, afgekort Marcilla, is sinds mei vorig jaar te koop in de Spaanse supermarkten en de verkoopcijfers zijn duizelingwekkend. Er werden in nauwelijks een halfjaar tijd maar liefst 65 miljoen capsules verkocht. Een regelrecht schot in de roos voor de Spaanse Sara Lee dochter.


Spanje is voor Nespresso een zeer belangrijke afzetmarkt en het telt dan ook het grootste aantal Nespresso verkooppunten ter wereld. Maar liefst 35 Nespresso boetieks, 20 20 boutiques gourmets bij luxewarenhuis El Corte Inglés en maar liefst 2400 afhaalpunten in postkantoren en handelszaken. In 2011 werden er zelfs zes vestigingen alleen al in Barcelona geopend, ook al is inmiddels de vestiging aan de chique Passeig de Gràcia alweer gesloten.


Bron: Retaildetail.eu