Nespresso opent recyclecentrum koffiecapsules in Lichtenvoorde


Onlangs heeft Nespresso in het Gelderse Lichtenvoorde een recyclecentrum voor koffiecapsules afkomstig uit België, Nederland en Luxemburg geopend. In het recyclecentrum, die werkt op biogas en groene stroom, worden de aluminium koffiecapsules gerecycled om er vervolgens nieuwe aluminium producten (aluminium is oneindig recyclebaar) van te maken en de koffie wordt verwerkt tot biobrandstof.


Met de komst van dit recyclecentrum vergroot Nespresso haar recyclecapaciteit in de Benelux met 100%. Het ligt daarmee ruim een jaar voor op haar eigen recycledoelstellingen in het kader van het Ecolaboration programma. In dit programma zijn onder andere doelstellingen vastgelegd op het gebied van duurzaamheid en hergebruik. Zo moet bijvoorbeeld in 2013 80% van de koffie voorzien zijn van het Rainforest Alliance keurmerk en moet wereldwijd 75% van alle verkochte koffiecapsules gerecycled kunnen worden. Duurzaamheid is bij Nespresso een erg belangrijk onderdeel van de dagelijkse manier van werken geworden.


In Lichtenvoorde worden alle in de Benelux verkochte Nespresso capsules verzameld bij de firma Dusseldorp Inzameling en Recycling en het bedrijf Sortiva Oost recycled de koffiecapsules. Nespresso clubleden kunnen gebruikte koffie capsules inleveren op vele verschillende plaatsen in het land: de 400 Kiala punten, de 2100 PostNL punten, de 10 Nederlandse Nespresso Boutiques en Boutiques-in-Shop en het kan in de speciale recycling bag worden meegeven bij aflevering van een nieuwe Nespresso koffie aan de bezorger van de PostNL Pakketservice.


Voor meer informatie zie ook het filmpje van de recycling van de Nespresso koffie capsules.


Bron: Retaildetail.eu