Koffiemachine Nespresso Vertuo met grotere cupjes

Nespresso komt naar Nederland met de koffiemachine de Nespresso Vertuo. Deze koffiemachine maakt gebruik van veel grotere cupjes, ook wel capsules genoemd, waardoor het mogelijk is om koffie in verschillende maten te bereiden, van de espresso tot een grote mok koffie.

Daarnaast is de koffiemachine intelligent, centrifusion technologie genoemd, en herkent met één druk op de knop automatisch de unieke barcode op de capsule en zorgt ervoor dat de bereidingsinstellingen, zoals benodigde hoeveelheid water, temperatuur, infusietijd en capsulerotatie.

De Nespresso Vertuo is al beschikbaar in Noord-Amerika, Zuid-Korea en Australië en is vanaf eind september te koop in Nederland. Voor de Nespresso Vertuo is een nieuw assortiment van 29 capsules ontwikkeld, van een espresso tot een grote mok koffie. De reden voor deze nieuwe koffiemachine, en de grotere cupjes, is de behoefte aan variatie. Meer dan de helft van de Nederlanders drinkt het liefst een grote mok koffie en zwarte koffie is de meest populaire koffie blijkt uit onderzoek van Espresso. De behoefte aan meer koffievariaties neemt toe, niet alleen in koffierecepten, maar ook in het formaat koffie.

de verschillende soorten Nespresso capsules maken het mogelijk om koffies van allerlei formaten te maken, van een grote mok van 414 ml tot een espresso van 40 ml, de formaten:
-Alto is 414 ml
-Mug is 230 ml
-Gran Lungo is 150 ml
-Double espresso is 80 ml
-Espresso is 40 ml
De Nespresso Vertuo is vanaf eind september te koop bij de Nespresso Boutiques of op de website van Nespresso vanaf € 179,- en de koffie vanaf € 4,50 per tien capsules.

Nespresso patenten

De Zwitserse koffiegigant Nespresso snijdt met de nieuwe bolle capsules de concurrentie de pas af. De huidige Nespresso capsules worden sinds 2013, het jaar waarin de patenten van Nespresso afliepen, worden overal en van allerlei merken verkocht, supermarkten, warenhuizen en bouwmarkten, iedereen heeft z’n eigen koffiecapsules. De nieuwe Vertuo koffiemachine en capsules zijn beschermd met exclusieve patenten die voorkomen dat ze nagemaakt worden. De patenten lopen tot 2030.

Over Nespresso

Nespresso staat voor lang houdbare koffie in een aluminium capsule, ontwikkeld door het Zwitserse Nestlé. De naam is een samenvoeging van Nestlé en espresso. De koffie is zuurstofvrij in zit in een aluminium capsule, waardoor de koffie langer vers blijft dan bijvoorbeeld koffiepads of servings. De capsule wordt door het apparaat geperforeerd en onder hoge druk wordt er hoog water doorheen geperst

Bron: Smarthomemagazine.nl