Nestlé eerste op wereldwijde lijst bedrijven actief bezig met milieu


Het Zwitserse Voedingsconcern Nestlé, onder andere bekend van de Nespresso en Dolce Gusto capsules, scoort wereldwijd als beste op de ranglijst van bedrijven die de meeste inspanningen leveren om het klimaatprobleem aan te pakken. Dit staat in het klimaatrapport van het Carbon Disclosure Project over de duurzame prestaties van wereldwijd de 500 grootste bedrijven.


Nestlé deelt in deze lijst de eerste plaats met 100 punten met het Duitse chemiebedrijf Bayer, vooral bekend van de aspirine. Beide bedrijven zijn zeer actief met hun inspanningen tegen de klimaatverandering en zijn daar ook zeer transparant in. Van alle ondervraagde bedrijven gaf verder 81 procent aan dat zij klimaatverandering zien als een fysiek risico voor hun activiteiten. Al gaf wel 78 procent aan dat kilmaatverandering inmiddels onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie. Opvallend detail is verder dat Europese bedrijven aanzienlijk beter scoren dan bedrijven uit de Verenigde Staten. In de top 10 staan bijvoorbeeld 4 Duitse bedrijven, maar geen enkele vertegenwoordiging van de Verneigde Staten.


In de top 10 staan verder het Duitse chemieconcern BASF, de Duitse autobouwer BMW, het Spaanse nutsbedrijf Gas Natural Fenosa, het Finse telecombedrijf Nokia, de Britse drankengroep Diageo, de Duitse verzekeraar Allianz, de Zwitserse bank UBS en het Japanse elektronicaconcern Panasonic.


Bron: Express.be