• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1225 gebruikersrecensies.

Nestlé tekent samenwerking Fairtrade International

Geplaatst op 23 Juli 2013

Nespresso binnenkort fairtrade koffie?


Nestlé, het bedrijf achter Nespresso, Nescafé en Dolce Gusto, heeft een samenwerking getekend met Fairtrade International. Voor het merk Nespresso heeft Nestlé afspraken gemaakt voor een lange termijn samenwerking om duizenden kleine koffieboeren te steunen. Koffieboeren die reeds deelnemen aan het AAA-programma van Nestlé en inmiddels ook al fairtrade gecertificeerd zijn.


Deze aankondiging valt samen met het tienjarig jubileum van het Nespresso AAA Sustainable Quality Program. Met dit programma worden boeren geholpen om zich te verbeteren in de 3 onderdelen van het AAA-programma: kwaliteit, duurzaamheid en productiviteit. Dit programma focussed niet alleen op duurzame koffieproductie door training, technische ondersteuning en financiële steun, maar kijkt ook naar het sociale en economische leefkwaliteit van de koffieboeren.


Nestlé heeft de wens uitgesproken om de komende jaren een steeds groter deel van haar koffie te betrekken van fairtrade gecertificeerde coorperaties. En ze starten nu met een pilot in Colombia start in de Caldas regio. Uit deze regio gaat Nespresso koffie koffie op de markt brengen van koffieboeren die al meedoen aan het AAA-programma en inmiddels Fairtrade gecertificeerd zijn. In totaal betreft het 5 boerencooperaties waarbij 7.000 kleine koffieboeren zijn aangesloten.


Het is nog even afwachten wanneer de gecertificeerde Nespresso koffie ook op de Nederlandse markt te koop zal zijn. Een kleine week geleden is de samenwerking naar buiten gebracht, nu zal hij verder alles uitgerold en geregeld moeten worden.


Stichting Max Havelaar behartigt in Nederland het internationale fairtrade keumerk. Stichting Max Havelaar is onderdeel van de internationale koepelorganisatie Fairtrade Labelling Organizations. Het Max Havelaar keurmerk is in 1988 geïntroduceerd in Nederland en behelst lang niet alleen koffie. Ook producten als thee, chocolade, suiker, rijst, wijn en vele andere producten zijn inmiddels voorzien van het Max Havelaar keurmerk.


Bron: Foodholland.nl

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs