Newtree chocolade wordt fairtrade


Newtree en Max Havelaar gaan een samenwerking aan en gaan alle Newtree chocoladeproducten binnen afzienbare tijd voorzien van een Faitrade Max Havelaar Certificering. Vanaf eind maart 2012 zal het hernieuwde Newtree assortiment in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn en in het tweede kwartaal 2012 volgt Europa.


Het Belgische Newtree geeft een nieuwe dimensie aan chocolade. Belgische chocolade wel te verstaan, wie maakt dit niet gelukkig? Het is lekker en geeft een positieve stemming. Dit laatste komt door de stofjes serotonine, dopamine en endorfine die je een geluksgevoel geven. Het bedrijf Newtree bestaat uit een team van chocolatiers, biochemici en voedingsspecialisten die chocolade op een gezonde wijze weten te verrijken met natuurlijke antioxidanten, vitaminen en mineralen. Uniek aan Newtree chocolade is dat ze een hoog cacaogehalte bevatten waardoor ze vol van smaak zijn en daardoor ben je sneller verzadigd. En dat scheelt uiteraard ook weer calorieën.


Max Havelaar is een keurmerk dat consumenten en het bedrijfsleven zekerheid biedt over productie en verhandeling onder eerlijke voorwaarden. Het keurmerk helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden om een goede plek binnen de totale keten te kunnen verwerven, zodat ze enerzijds kunnen leveren van hun werk en anderzijds dat de productie op een goede en eerlijke wijze plaatsvindt. Directeur Lily Deforce van Max Havelaar is erg content over de samenwerking met Newtree. Voor cacaoboeren betekent de samenwerking o.a. economische garanties en ondersteuning bij de productie, bijvoorbeeld op het gebied van het aanpakken van kinderarbeid. Voor Newtree betekent de samenwerking dat ze een mooi biologisch product van hoge kwaliteit kunnen maken, dat ook op een goede en eerlijke wijze is geproduceerd.


Newtree chocolade, bekend van de verrassende combinatie van planten- en vruchtenextracten, is blij met deze overstap naar ingrediënten afkomstig uit eerlijke handel. Consumenten moeten volgens Benoît de Bruyn, Managing Director bij Newtree, kunnen genieten van de unieke smaak van de chocolade en dat kan niet zonder stil te staan bij de onaanvaardbare zaken die in de cacaohandel plaatsvinden. Met Fairtrade kan Newtree de cacaoboeren een betere toekomst bieden, een inkomen, toegang tot onderwijs en helpen om kinderarbeid te bestrijden.


Bron: Trivano.com