Duurzame verpakkingen Illy Iperespresso

De kenmerkende en stijlvolle ronde blikken van de illy Iperespresso, ook wel MIE capsules genoemd, gaan de komende weken verdwijnen.

De blikken zijn een flinke belasting voor het milieu, dus zocht de Italiaanse koffiebranderij naar een verpakking die duurzaam en recyclebaar is en waarin de smaak van de koffie optimaal bewaard blijft.

Het resultaat is een vierkante kartonnen verpakking, licht, handzaam en goed op te stapelen. Het voordeel van een vierkante verpakking is dat er meer doosjes op een pallet passen, waardoor er al minder brandstof wordt verbruikt om de doosjes van de fabriek bij u als klant te krijgen, een positief effect op het milieu dus.

Daarnaast is er een perfecte verpakking zo efficiënt mogelijk gemaakt van zo weinig mogelijk karton, karton dat bovendien na gebruik recyclebaar is en dus in de papierbak kan. Daarnaast is de inhoud verlaagd, in de blikken zaten 21 capsules en in de kartonnen verpakkingen zitten 18 capsules.

Wijziging verpakking illy iperespresso

De komende weken worden de blikken vervangen door de nieuwe vierkante kartonnen verpakkingen. De unieke illy smaak en houdbaarheid van de illy iperespresso, MIE capsules, blijft ook in deze verpakking ongewijzigd. Als eerste worden de 4 basissmaken: de classico, intenso, lungo en cafeinevrij, vervangen. Op een later moment zullen ook de monoarabica blikken worden vervangen.

illy iperespresso

illy iperespresso is een door de Italiaanse koffiebrander illy uitgevonden en gepatenteerde capsule, die verkrijgbaar is in meerdere melanges. De capsule, i.c.m. de illy iperespresso machine zorgt voor de perfecte kop koffie thuis, van baristakwaliteit. De machine regelt de perfecte temperatuur, druk en tijd en de capsules bevat de juiste hoeveelheid gemalen arabica koffiebonen. Het resultaat is een intense, fluweelzachte, aromatische en weergaloze espresso met een dichte hazelnootkleurige crèmelaag.

De illy melange bestaat uit negen soorten arabica koffiebonen, verkregen van de beste koffieplantages op drie continenten. Continue wordt de juiste melange ontwikkeld die de perfecte en constante unieke illy smaak garandeert, een smaak die al reeds 80 jaar wereldwijd bekend is.

De meeste verkochte illy Iperespresso smaken zijn:
- de illy Iperespresso classico: een ideale balans tussen zoet en zuur
- de illy Iperespresso intenso: een solide body van milde bitterheid
- de illy Iperespresso lungo: rijke aroma’s en een volmondige body
- illy Iperespresso cafeïnevrij: de unieke classico illy blend, maar dan cafeïnevrij

De Italiaanse koffiebrander illy

De Italiaanse koffiebranderij illy is een familiebedrijf, opgericht in 1933 in Trieste. Illy is wereldwijd bekend om haar goede kwaliteit koffie en unieke illy smaak. De unieke illy 100% arabica blend bestaat uit negen van ’s werelds beste arabica koffiebonen.
Dagelijks worden er meer dan 7 miljoen kopjes koffie gedronken, in 140 landen, in cafés, hotels, restaurants, kantoren en thuis. Het bedrijf had in 2016 wereldwijd 1.269 medewerkers in dienst en behaalde een omzet van € 460 miljoen.