In Ethiopië hebben Braziliaanse wetenschappers nieuwe arabica koffiebonen ontdekt die vrijwel geen cafeïne bevat. Deze nieuwe variëteit van de Coffee Arabica bevat aanzienlijk minder cafeïne. Namelijk 0,76 milligram cafeïne per gram, terwijl normaal arabica koffiebonen zo’n 12 milligram cafeïne per gram bevatten.
De koffieplant groet in Ethiopië en bevat van natuurlijke veel minder cafeïne. Ongeveer 10 procent van de wereldwijde koffiedrinkers drinkt liever cafeïnevrije of cafeïnearme koffie. En dit percentage groeit nog steeds. Voor de koffie-industrie kan dit dus een hele belangrijke ontdekking zijn.
Volgens de Spaanse krant El Pais is het proces van decafeïneren van koffiebonen erg kostbaar. Daarnaast geven wetenschappers aan dat bij het decafeïneren niet ook nog enkele andere bestanddelen verwijdert worden die de koffie zo’n geweldige smaak geven. Een glansrijke toekomst ligt dus voor deze koffiebonen in het verschiet.
Bron: Missethoreca