• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1115 gebruikersrecensies.

Nieuwste koffietrend, geen melk maar boter

Geplaatst op 4 Oktober 2014

Boter in de koffie de nieuwste trend


De nieuwste trend op koffiegebied is boter in de koffie in plaats van melk. Geen gewoon pakje boter uit de supermarkt, maar ongezouten boter gemaakt van koeien die uitsluitend gras te eten krijgen. Het nieuwste idee van gezondheidsgoeroe Dave Asprey, Bulletproof genoemd.

Dave Asprey

Dave Asprey is de man achter Bulletproof koffie. Bedacht tijdens een trektocht in Tibert waar Asprey in een trekkershurt een kop jak thee met boter te drinken kreeg. Het effect? Hij voelde zich als herboren. En thuis is hij druk verder gegaan met het onderzoeken van deze positieve effecten en het zoeken naar nieuwe toepassingen. Manieren om de biochemische werking van ons lichaam te verbeteren.

Bulletproof koffie

Bulletproof koffie is een onderdeel van de Bulletproof Life Style. Een levensstijl (of dieet) gericht op het minimaliseren van gifstoffen en het maximaliseren van voedingsstoffen die ons slanker, fitter, gezonder, energieker en meer gefocust maken. Zelfs je IQ schijnt er 12 punten van omhoog te gaan. En volgens de website van Bulletproof, houdt de levensstijl je gezond, zelfs als je minder dan 5 uur per nacht slaapt. Gezonde vetten spelen in deze levensstijl een grote rol.

Geen melk, maar boter in de koffie past binnen deze levensstijl. Volgens Asprey wordt de energietoedracht van het cafeinegehalte in een kopje koffie beter benut. Het idee hierachter is dat de boter er langer over doet om de cafeine te verwerken, wat op zijn beurt zorgt voor meer energie. Maar dus wel specifiek met ongezouten boter van koeien die uitsluitend gras te eten krijgen. Om het helemaal af te maken moet er volgens Asprey nog een scheutje kokosolie aan toegevoegd worden. Het resultaat? De meest romige en lekkere kop koffie, die iedereen ooit geproefd heeft volgens de man achter Bulletproof.

Bron: DeMorgen.be

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs