App CUPS voor onbeperkt koffie voor een vast bedrag per maand


Voor een vast bedrag per maand, dat klinkt bekend. Onbeperkt muziek luisteren met Spotify, onbeperkt films kijken met Netflix en onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand. De nieuwste? Onbeperkt koffie drinken met de app CUPS in Manhattan bij zo’n veertig koffiezaken.


Onbeperkt koffie drinken voor een vast bedrag per maand. Waarom niet dachten vijf middelbare schoolvrienden, de bedenkers van CUPS. De app is, volgens oprichter Gilad Rotem, een antwoord op soortgelijke abonnementen van grote ketens als Starbucks en Dunkin’ Donuts. Volgens Gilad Rotem probeert CUPS de onafhankelijke koffiezaken de voordelen van een franchisenetwerk te bieden.


De koffieabonnementen

Er komen twee smaken koffieabonnementen. De American Classic voor 45 dollar per maand voor de liefhebbers van thee of filterkoffie. Meer een liefhebber van espresso, cappuccino of latte macchiato’s? Dan is er de Foreign Flair voor 85 dollar per maand. Er is maar één voorwaarde: één kopje koffie per klant, per halfuur.


Het concept is reeds door CUPS getest in Israël, waar de belangstelling overweldigend was voor de app. Al meer dan 80 cafés in Tel Aviv doen mee en Jeruzalem staat ook op de planning om uitgerold te worden.


Een koffieabonnementen in Nederland?

Wat vindt jij?
Heeft zo’n concept een kans van slagen in Nederland en/of Belgie? Voor een vast bedrag per maand onbeperkt koffie drinken?


Bron: Slate.com