Op vakantie genieten van een heerlijke kop koffie

Heeft u op vakantie ook zo’n behoefte aan een heerlijke kop koffie? Maar heeft u eigenlijk ook geen ruimte om een goede en eenvoudig te gebruiken koffiemachine mee te nemen naar de camping of de boot? De mokapot, grinddripper of aeropress al geprobeerd maar zijn deze koffiemachines eigenlijk nog te groot of te zwaar? Of geen zin meer in oploskoffie? Dan is de coffeebrewer van Grower’s Cup de uitkomst.

De coffeebrewer is een simpele maar geweldige oplossing voor eenmalig gebruik. De coffeebrewer is een speciale zak met 26 gram gemalen koffie, genoeg voor 3 heerlijke verse kopjes koffie. Koffie uit de coffeebrewer is van hoge kwaliteit en door het speciale gecoate papier bliven aroma’s goed bewaard en is het resultaat van de coffeebrewer vergelijkbaar met koffie uit de French press. Verkrijgbaar in een tiental smaken: 5 smaken afkomstig uit Afrika en Latijns- Midden-Amerika zoals bijvoorbeeld een melange uit Ethiopië of Guatemala en 5 fairtrade of biologische koffies.

Koffie zetten met de coffeebrewer is zeer eenvoudig. In de coffeebrewer zit een filter ingebouwd met de gemalen koffie. Maak vervolgens de verpakking open aan de bovenkant en vul de zak met een halve liter heet water. Sluit vervolgens de zaak met de drukstrip en wacht 5 tot 8 minuten. Open vervolgens de tuit door de cofffeebrewer iets in te drukken en schenken maar.

De Deen Ulrik Rasmussen is de uitvinder van de gepatenteerde coffeebrewer. Het idee is vanuit de dagelijkse praktijk ontstaan doordat de Deen op een gegeven moment geen koffiefilters meer in huis had. Vervolgens is hij op het idee gekomen om met zo weinig mogelijk middelen, en zo simpel mogelijk, toch heerlijke koffie te bereiden. Er is maar liefst 7 jaar aan de coffeebrewer gewerkt, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Heerlijke smaken koffie snel en eenvoudig gezet.

Bron: Thuisbarista